A következő vásárig hátralévő idő: ?

 

 

Miskolci Régiségvásár

.......................................................................................................................................................... Régiségvásár van. A nagy sikerű vásáron nem csak a helybeli régiségkereskedők, hanem az ország minden tájáról idelátogató árusok kínálják kincseiket.

A nyüzsgő piacon a nézelődés, a keresgélés, a vásárlás hihetetlen élményt jelent. Az érdeklődő megtalál itt mindent a hatalmas mennyiségű árukészlet között: apró csecsebecséket, dísztárgyakat, műszaki berendezéseket, katonai relikviákat. Nagy a kínálat porcelánokból, könyvekből, szőnyegekből, népi tárgyakból. Mindenki választhat ízlése szerint antik bútorokból, csillárokból, faliórákból, régi és kortárs festményekből.

A letűnt korok tárgyai között a nézelődő úgy érzi magát, mintha visszalépett volna az időben. Nézelődés közben fedezi fel, hogy ezeket a tárgyakat az ő nagyszülei használták, valaha az ő családjukban is ültek ilyen asztalnál éppen ilyen székeken, ittak hasonló kávéscsészékből a felnőttek, ették a kuglófsütőben sült kalácsot, s közben hallgatták a tölcséres gramofonokból áradó zenét. A falióra, vagy éppen az állóóra negyedóránként jelezte ütésével az idő múlását. A vásár forgataga így varázsolja el az embereket, nézelődés, szemezgetés közben visz vissza mindenkit a gyökerekhez.

A régiségvásár nem az üvegcsillogású bevásárlóközpontok hangulatát tükrözi. A vásári forgatagban az eladók-vásárlók szóba elegyednek egymással. A felkínált áruról csodás történetet mesél az eladó: eredetileg melyik híres család nevezetes személyiségének tulajdona volt az íróasztal, a hozzá tartozó karosszék. Itt minden eladó tárgynak saját történelme van.
A legtöbb tárgyat meg lehet vásárolni néhány ezer forintért, de találhatók itt ritkaság számba menő nagyon értékes antik tárgyak, festmények, bútorok is. Csak jó szem kell hozzá, na meg a keresgéléshez sok- sok türelem.

Vásárlásnál az eladó nem sértődik meg, ha az érdeklődő a megtalált kincs árából alkudni próbál. Ez adja a régiségpiac varázsát.
A Régiségvásár rendezője tisztelettel ajánlja mindenkinek - a turistáknak, nézelődni, alkudozni vágyó érdeklődőknek - ezt a piaci forgatagot. Itt senki sem fog csalódni!

 
 

<< vissza